Home Page Image
Τρόποι για να γίνετε πιο πράσινοι
Βοηθώντας στο να αλλάξει ο κόσμος δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ξεκινάει με αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί να μας γίνουν συνήθεια.

1.Σβήστε τα φώτα
Τα δύο τρίτα του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στον οικιακό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι από τα φώτα και τις συσκευές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παράγει πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο, ένα απλό πάτημα του διακόπτη είναι μια καλή αρχή.

2. Τρώτε περισσότερα λαχανικά
Ενώ η διατροφή μας που έχει σαν βάση το κρέας βαθαίνει το οικολογικό μας ίχνος και συμβάλλει στη ρύπανση, μια διατροφή με βάση τη χορτοφαγία απαιτεί λιγότερους πόρους και υποστηρίζει τη μακροχρόνια υγεία. Αλλά δεν χρειάζεται να στραφείτε εντελώς στα λαχανικά για να καρπωθείτε τα οφέλη. Απλά ας προσπαθήσετε σταδιακά τη μετατόπιση από τα γεύματα που βασίζονται σε πρωτεΐνες του κρέατος σε αυτά που έχουν σαν βάση φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα τρόφιμα σόγιας και τα φασόλια.

3. Χρησιμοποιήστε πράσινα καθαριστικά
Για παράδειγμα περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών έχουν αρνητική αντίδραση σε κοινά οικιακά χημικά. Η χρήση των ασφαλέστερων προϊόντων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, επίσης. Στην πράξη, το γυαλιστικό επίπλων θα σας κοστίσει 4 με 5€ ενώ αν γυαλίσετε τα έπιπλα με 1/4 του φλιτζανιού αποσταγμένο λευκό ξύδι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο τότε το κόστος απλά μειώνεται σε μερικά λεπτά (σέντς).

4. Βρείτε νέες χρήσεις για παλιά πράγματα
Πολλοί λιανοπωλητές παρέχουν στα καταστήματα τους κάδους για ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων, ενώ αντικείμενα όπως ρούχα, παιχνίδια και υπολογιστές μπορούν να δίνονται στους τοπικούς οργανισμούς και ιδρύματα ή στις εκκλησίες καθώς και σε αποστολές διάσωσης. Με τις δωρεές σας δεν απαλλάσσετε μόνο την πίεση από τους χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά συμβάλετε άμεσα στην κοινότητά σας.

5. Περάστε περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι
Η περιβαλλοντική διαχείριση είναι θεμελιωμένη στην αγάπη και όχι στο θυμό, λέει ο John Passacantando, διευθυντής της Greenpeace ΗΠΑ. Όταν βρείτε τον τόπο σας που θα σας κινητοποιήσει, περάστε το χρόνο σας εκεί τακτικά.

6. Έχετε τη δική σας τσάντα στο σούπερ-μάρκετ
Το δίλημμα χαρτί ή πλαστικό θα είναι κάποτε ξεπερασμένο. Απλά το χαρτί είναι μόνο μια ελαφρώς καλύτερη εναλλακτική λύση. Η πιο πράσινη επιλογή; Αναζητήστε στην ντουλάπα και στα συρτάρια σας για μια ανθεκτική, επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα και πάρτε την μαζί σας στο σούπερ μάρκετ, στα ψώνια ή το αγαπημένο σας μέρος που βγαίνετε.

7. Ξεκινήστε την κηπουρική
Από την παραγωγή λιπασμάτων με βάση το πετρέλαιο μέχρι την κατανομή μεταξύ της χώρας των εποχιακών φρούτων και λαχανικών, το σύγχρονο σύστημα τροφίμων ευθύνεται για ένα σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ενέργειας. Προσπαθήστε να μετατρέψετε σε ένα μικρό χωράφι στο δικό σας προσωπικό παραγωγικό τομέα.

8. Αγοράστε προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά
Αυτές τις μέρες, είναι εύκολο να βρείτε πράσινα προϊόντα σε προσιτές τιμές και να υιοθετήσετε δημιουργικές και βιώσιμες πρακτικές – και κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τη μείωση της ενέργειας και τις ανάγκες σε υλικά.

9. Επιλέξτε επαναχρησιμοποιούμενα αντί για αναλώσιμα προϊόντα
Η διάσωση της γης αρχίζει νωρίς. Δείξτε ακόμη και στο μικρότερο παιδί σας πως πάντα σκέφτεστε πράσινα επιλέγοντας αντί για αναλώσιμα προϊόντα μόνο επαναχρησιμοποιούμενα.

10. Κλείστε τον υπολογιστή σας
Κάθε φορά που φεύγετε από τη δουλειά, να θυμάστε να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας. Ειδικά την Παρασκευή – ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή όταν θα είστα μακριά από το γραφείο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ   •   ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ   •   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ   •   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ   •   ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ   •   ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ   •   ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   •   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ   •   MARKETING PLANS   •   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ   •   ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ   •   ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
OnTax Web Services


Λύσεις για τον επιχειρηματία


Λύσεις για τον φορολογούμενο

Αυξήστε τα έσοδα στην επιχείρηση σας

Μειώστε το κόστος στην επιχείρηση σας

Μείωση οικογενειακών εξόδων

Αποφύγετε τα πρόστιμα της εφορίας

Εξοικονόμηση ενέργειας

Γίνετε πιο πράσινοι


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Η συμπυκνωμένη έκφραση της οικονομίας είναι ο στόχος και η επίτευξή του"